5 tipov, ako si vybrať escape room

Ako si vybrať escape room – únikovú hru

Neviete, čo od únikovej hry očakávať? Rozmýšľate, ako si vybrať tú správnu? Každá miestnosť je jedinečná a preto sme pripravili pár tipov, ktoré pomôžu s výberom.

1. Fotografie z hry

Kedysi by sme fotografie z interiéru únikovej hry na webe nevideli. Dnes sú však dôležitým faktorom pri výbere únikovej hry – nemusíte sa však báť, že by prezradili príliš veľa. Rovnako aj my máme pri každej escape room zverejnenú fotogalériu a používame výhradne fotografie priamo z našich únikových hier.

Vďaka originálnej fotografii priamo z miestnosti viete posúdiť, či je samotný priestor atraktívny a do akej miery vizuálne zaujímavý. Samotný vizuál je totiž podstatnou súčasťou hry a dokáže pripraviť autentickú atmosféru pre hráčov.

2. Inovatívnosť

Odohrali ste už nejaké únikové hry? Môže sa stať, že pri svojej ďalšej návšteve uvidíte úlohy, ktoré ste už niekde riešili. Pripravili sme preto Escape Room 2.0 – únikové hry novej generácie. Hry Pyramída a Železný trón neobsahujú klasické visiace zámky, použili sme v nich najmä moderné technológie a interaktívne úlohy, pre čo najväčší zážitok z hry.

Escape Room Pyramída - LØST Košice

3. Tématika

Chceli by ste sa preniesť do čias tajuplných pyramíd a faraónov, alebo dáte prednosť stredoveku v hre Železný trón? Pre samotnú hru však nepotrebujete poznať televízny seriál, ani sa naučiť egyptské hieroglyfy. Tématika ovplyvňuje najmä vizuálnu stránku hry.

4. Veľkosť únikovej hry a skupiny

Väčšina únikových hier si vyžaduje minimálne dvoch hráčov – maximálny počet je variabilný a závisí tiež od veľkosti samotnej miestnosti. Ako vieme, escape room zvyčajne nebýva iba jedna miestnosť, no celková veľkosť hry obmedzuje maximálny počet hráčov. Naše hry v Košiciach sme pripravili na celkovej rozlohe až 180 metrov štvorcových, čo sme pri tvorbe únikových hier rozhodne využili. Hoci by to daný priestor zvládol, pre čo najväčší zážitok z hry odporúčame návštevu pre 8 osôb a väčšie skupinky je lepšie rozdeliť – čo niekedy podporuje súťaživosť, ktorý tím stihne pokoriť escape room ako prvý? 🙂

5. Recenzie

Pod každou hrou si môžete prečítať recenzie, ktoré hráči zanechali – escape room je pre tímy zážitkom, na ktorý sa nezabúda.

Veríme, že vám tieto tipy pomôžu pri výbere ďalšieho zážitku. A keď budete hľadať escape room v Košiciach, radi vás u nás v LØST uvidíme.

Escape Room Železný Trón - LØST Košice

Železný trón

Stredoveké rody bojujú o železný trón, ktorý dáva moc vládnuť nad celým svetom.

  • 70 minút
  • 2-8 hráčov
  • V centre Košíc
  • Úniková hra novej generácie
Escape Room Pyramída - LØST Košice

Pyramída

Dávno lákala všetkých bádateľov, no jediný, ktorému sa podarilo vstúpiť dnu, sa nikdy nevrátil.

  • 70 minút
  • 2-8 hráčov
  • V centre Košíc
  • Úniková hra novej generácie