Escape room ako firemný teambuilding?

Úniková hra ako ideálny teambuilding

Ak práve rozmýšľate nad ďalším firemným teambuildingom, nemusíte hľadať ďalej. V LØST Escape Room Košice sme dali dokopy dôvody, prečo si myslíme, že sú únikové hry ideálnou aktivitou pre budovanie tímu.

1. Spolupráca v tíme

Úspech v escape room rozhodne stojí na tímovej spolupráci. Od tímov sa vyžaduje, aby spoločným úsilím plnili úlohy čo najefektívnejšie a najrýchlejšie.

V našich hrách napríklad nájdete úlohy, ktoré vyžadujú od jedného člena tímu navigáciu iného hráča a k úspešnemu splneniu misie je spolupráca nevyhnutná.

2. Kreativita a riešenie problémov

Aj keď je cieľom hry úspešné riešenie úloh v časovom limite 70 minút, rovnako dôležitá je kreativita a riešenie problémov. Samotný časový limit len podporuje napätie a kreatívne riešenia, ktoré musia hráči skúšať. Každá úloha je jedinečná, niekedy sa na vec musíme pozrieť z iného uhla a občas tiež myslieť „out of the box“.

3. Komunikácia

Komunikácia je základom úspešnej spolupráce. Pri riešení úloh je často potrebné spojiť si viacero nápoved dohromady – ak jeden hráč objaví časť hlavolamu, vzájomnou komunikáciou s ďalšími spoluhráčmi sa celý tím dopracuje k výsledku. Aj v našej hre Železný Trón máme špecificky tímové úlohy, ktoré si vyžadujú komunikáciu viacerých členov tímu.

Escape Room Pyramída - LØST Košice

4. Efektivita za výhodnú cenu

Uznáte, že teambuilding je občas drahou záležitosťou. V LØST Escape Room Košice to tak nemusí byť – naše ceny začínajú už od 17 eur za osobu. Nachádzame sa priamo v centre mesta Košice a k dispozícii máme aj priestrannú recepciu s priestorom na sedenie.

5. Tímový duch a motivácia

Zamestnanci sú extrémne dôležitou súčasťou firmy. Čím sme vo firme spokojnejší, tým lepšie sú naše výsledky a pracovná nálada. Motivácia je dôležitou súčasťou každého pracovného vzťahu. Únikové hry hráčov motivujú k úspechu – v únikovej hre a následne aj v pracovnom živote. Radosť z úspešne vyriešenej úlohy je v každom tíme viditeľná a ruku k dielu priložia všetci hráči.

Tím spoločne zdoláva našu escape room, s úsmevom na tvári vychádza z miestnosti a okamžite rozmýšľa, kedy navštívi tú ďalšiu. Verte, že aj my by sme si ich radi zahrali znovu a znovu. 

6. Nezabudnuteľné zážitky

V neposlednom rade to sú zážitky, na ktoré sa nezabúda. Naše hry sú vysoko hodnotené aj náročnými hráčmi, snažíme sa o maximálny zážitok po vizuálnej, ale aj hráčskej stránke – ESCAPE ROOM 2.0 predstavuje únikové hry novej generácie, kedy v miestnosti nenájdete žiadne visiace zámky, iba interaktívne úlohy. Na zložitosti to nič nemení, zvyšuje sa iba zážitok z hry.

Escape Room Železný Trón - LØST Košice

7. Mäkké zručnosti

Z anglického soft skills, mäkké zručnosti predstavujú ľudské zručnosti v oblasti správania, schopnosť komunikovať, pracovať spoločne, rozhodovať či organizovať. K samotnému hraniu našich escape room nepotrebujete konkrétne vedomosti či znalosti.

8. Viete pracovať v tíme?

Klasická otázka pri nejednom pohovore. Niekedy by stačilo navštíviť escape room a dozvedeli by sme sa o sebe viac, ako z pohovoru. Áno, niektoré firmy túto metódu už aplikujú aj v procese školenia nových zamestnancov.