TOP 10 otázok o escape room

Najčastejšie otázky hráčov escape room

Únikové hry sú návykové, súhlasili by pravdepodobne všetci hráči únikových hier. No predsa máme pred prvou návštevou veľa otázok, na ktoré hľadáme odpovede. Dali sme dokopy 10 najčastejších, ktoré sa návštevníci gamemasterov pýtajú.

1. Je escape room strašidelná?

Nie, naším cieľom je zabaviť každého. Hry Pyramída a Železný trón sú zamerané na napínavý príbeh a autentické spracovanie, pre čo najväčší zážitok z hry. Nemusíte sa teda báť strašidelných, ani hororových scén.

2. Čo ak nebudem vedieť nič vyriešiť?

Toho sa naozaj nemusíte báť! Escape room rozhodne nie je o vedomostiach, potrebný bude najmä tímový duch a spolupráca. Aj preto je úniková hra ideálnou aktivitou aj pre firemný teambuilding. Pre všetky tímy je tiež k dispozícii systém nápoved, ktorý v prípade potreby navedie hráčov k úspešnému riešeniu úloh.

3. Aký je ideálny počet hráčov?

Naše priestory majú celkovú rozlohu 180 metrov štvorcových, čo nám poskytlo vynikajúce podmienky na tvorbu jedinečných únikových hier aj pre väčšie skupiny. Odporúčaný počet hráčov je 2 až 8 a ideálny počet je ten, v ktorom sa cítite dobre. Často nás navštívia dvojice, ale zabavia sa aj väčšie skupiny kamarátov, ktoré odchádzajú s úsmevom na perách.

4. Je escape room aj pre deti?

Áno, aj. Ako sme už spomínali, naše únikové hry Pyramída a Železný trón nie sú strašidelné ani hororové. Naše hry sú teda zážitkom pre všetkých, bez ohľadu na vek.

Escape Room Železný Trón - LØST Košice

5. Ako sa obliecť do escape room?

Pohodlne. Nepotrebujete žiaden predpísaný dress code, oblečte sa tak, aby ste sa počas samotnej hry cítili pohodlne. A ak by ste chceli niečo špeciálne, máme pre vás pripravené nejaké oblečenie, ktorým úplne zapadnete do tématiky únikovej hry. 

6. Je escape room len jedna miestnosť?

Nie je žiadnym tajomstvom, že v sebe únikové hry zvyčajne skrývajú viacero miestností. Ich presný počet vám však neprezradíme – to zistíte až počas návštevy. 🙂

7. Musíme byť fyzicky zdatní?

Nie, pre návštevu hry nemusíte byť fyzicky zdatní, nepotrebujete žiadne špeciálne schopnosti a rozhodne nepotrebujete ani hrubú silu, to by bol útek z escape room až príliš ľahký.

Escape Room Pyramída - LØST Košice

8. Naozaj budeme v miestnosti uväznení?

Naše hry sú maximálne bezpečné a preto vám gamemaster vysvetlí, čo je vašou úlohou a ako viete escape room kedykoľvek opustiť. V našich hrách sa nemusíte báť ani klaustrofóbie, pripravili sme ich tak, aby ste mali dostatok priestoru na pohyb.

9. Je escape room len o riešení hádaniek?

Naše hry sú komplexné a navrhnuté tak, aby obsahovali rôzne úlohy. V hrách nájdete rôzne predmety, nápovedy, rekvizity a hlavolamy. Nebudete však potrebovať žiadne konkrétne vedomosti, či znalosť televíznych seriálov a filmov. Ich autenticitu si užije každý.

10. Aká je najlepšia hra?

Aj keď sme už v LØST odohrali vyše 50 hier, stále nás niečo dokáže prekvapiť. V našich hrách sa snažíme priniesť návštevníkom unikátne úlohy a inovatívne mechanizmy – minimalizujeme počet zámkov, nenájdete u nás visiace kladky a spoločne s dizajnérom sme vytvorili autentický priestor, ktorý vás vtiahne do deja.

Vydajte sa do stredovekých čias a získajte moc nad Železným trónom, alebo spoznajte svet faraónov a preskúmajte bájnu egyptskú Pyramídu.

Escape Room Železný Trón - LØST Košice

Železný trón

Stredoveké rody bojujú o železný trón, ktorý dáva moc vládnuť nad celým svetom.

  • 70 minút
  • 2-8 hráčov
  • V centre Košíc
  • Úniková hra novej generácie
Escape Room Pyramída - LØST Košice

Pyramída

Dávno lákala všetkých bádateľov, no jediný, ktorému sa podarilo vstúpiť dnu, sa nikdy nevrátil.

  • 70 minút
  • 2-8 hráčov
  • V centre Košíc
  • Úniková hra novej generácie